Nieuws

BinckBank Professional Services en Syntel samen verder als Able

by Isabelle van Ast | jan 29, 2013
BinckBank Professional Services en Syntel samen verder als Able BinckBank Professional Services en Syntel -dochteronderneming van BinckBank- slaan de handen ineen en opereren voortaan onder de nieuwe naam Able. Met Able ontstaat een zelfstandig bedrijf dat specialist is op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en processing van softwareplatforms voor beleggen en sparen. Able biedt vermogensbeheerders, banken, verzekeraars en pensioeninstellingen een hoge mate van automatisering waarmee zij hun kosten voor deze processen structureel tot wel de helft kunnen verlagen. De nieuwe zelfstandige onderneming is actief in Nederland en België en wil op termijn doorgroeien in Europa.
Pieter Aartsen, bestuurder BinckBank en CEO Able: “Als gevolg van de maatschappelijke druk op het verdienmodel van banken en verzekeraars en de toename van nieuwe regelgeving, zitten financiële instellingen te springen om automatiseringsoplossingen waarmee zij de kosten voor hun processen en systemen structureel kunnen verlagen en beter beheersbaar maken. Wat Able hierin uniek maakt is dat als de omstandigheden bij de klant wijzigen, alsnog geswitcht kan worden in bedieningsconcept waardoor de dienstverlening blijft passen. Waarde toevoegen aan onze partners is onze missie.”

Door de bundeling van processing en software ontwikkeling biedt Able financiële instellingen, de mogelijkheid om te kiezen welk product of service het beste aansluit op hun automatiseringsbehoefte. Zo levert Able zowel software in licentie waarmee een bank zelf aan de slag kan gaan, als ook BPO-dienstverlening. Dit is de andere kant van het spectrum waarbij Able de volledige processen rondom beleggen en sparen overneemt.

Daarbij voegt Able een nieuw bedieningsconcept toe, te weten Software as a Service (SaaS).Bij SaaS wordt zowel de hardware als de software uitbesteed. Het datacenter, technisch beheer van het platform, software ontwikkeling, testmanagement en incident & problem management worden door Able binnen het SaaS-concept verzorgd. SaaS staat hiermee tussen de softwarelicentie en de BPO-uitbesteding in. De klant behoudt binnen dit concept flexibiliteit door haar eigen business processen te kunnen inrichten en managen. Deze oplossing is in de regel 60% tot 80% goedkoper dan in-huis oplossingen bij de klant.

Meer informatie: www.able.eu

Over Able B.V.
Able is de specialist op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en processing van softwareplatforms voor beleggen en sparen. Door een hoge mate van automatisering tegen lage prijzen is Able de vertrouwde partner van vooraanstaande vermogensbeheerders, banken, verzekeraars en pensioeninstellingen. Able werkt uitsluitend voor financiële instellingen die een vergunning hebben en die focus heeft zich vertaald in een leidende positie in Nederland. De hoge mate van klanttevredenheid is te danken aan het gevoel voor markttrends, innovatieve oplossingen en de waardetoevoeging aan de proposities van partners. Dit alles wordt gerealiseerd door een enthousiaste, toegewijde club van ruim 200 professionals die er voor zorgt dat beloftes worden nagekomen. Deze aanpak heeft geleid tot een leidende positie in Nederland en geeft vertrouwen om haar producten ook in Europa aan te bieden, met de ambitie om een leidende speler te worden in haar vakgebied. Able is een zelfstandig onderdeel binnen BinckBank N.V. en is voortgekomen uit Syntel en BinckBank Professional Services.

Over BinckBank N.V.
BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers met een top-5 positie in Europa. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online vermogensbeheerdiensten, online sparen en zeer uitgebreide marktinformatie. Naast particuliere beleggers bedient BinckBank ook vermogensbeheerders, banken, verzekeraars en pensioeninstellingen. Via het online product (BPO) neemt BinckBank het volledige effectentransactie- en bijbehorende bancaire administratieproces uit handen. Daarnaast kan ook gekozen worden voor enkel het afnemen van een softwarelicentie, waarbij de professionele klant zelf zorgt voor de uitvoering van haar dienstverlening.

BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. BinckBank heeft eind 2011 611 FTEs in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 630.000 rekeninghouders.

Persvoorlichting:
Harmen van der Schoor
t: 020 – 522 03 78
e: hvdschoor@binck.nl

Investor Relations:
Nelleke Nederlof
t: 020 - 522 03 72
e: nnederlof@binck.nl

Nieuwsberichten van BinckBank N.V. vindt u op www.binck.com.